Σχετικά με εμάς

Δρ. Ιωάννα Μαρία Καραγκούνη

Δρ. Ιωάννα Καραγκούνη

Η επαγγελματική μου καριέρα αντανακλά την ακόρεστη περιέργεια και το πάθος μου για τη διατροφή και την υγεία. Χρησιμοποιώ την τεχνογνωσία και την εμπειρία μου για να βοηθήσω τους ανθρώπους να κάνουν μια πιο υγιεινή ζωή.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην επιστήμη και τον κόσμο της διατροφής διαμόρφωσε την καριέρα μου. Η περιπέτειά μου ξεκίνησε με τις σπουδές βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ruhr Universität του Μπόχουμ, από το οποίο πήρα το πτυχίο μου στη Μοριακή Βιολογία και τη Γενετική.

Το πάθος μου για την έρευνα με οδήγησε στο Ινστιτούτο Μοριακής Φυσιολογίας Max Planck Institut του Ντόρτμουντ, όπου ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου. Η εμπειρία αυτή μου προσέφερε μια ευρεία θέαση του συναρπαστικού κόσμου της μοριακής φυσιολογίας.

Αλλά η δίψα μου για γνώση δεν είχε ακόμη σβήσει. Για να διευρύνω ακόμα περισσότερο τις εξειδικευμένες γνώσεις μου και να υποστηρίξω τους ανθρώπους στην πορεία τους προς μια υγιεινή διατροφή, ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου ως διατροφολόγος στο BTB (Εκπαιδευτικό Κέντρο για Θεραπευτικά Επαγγέλματα). Με μεγάλο ενθουσιασμό ειδικεύτηκα στη διατροφική ψυχολογία και την τροφική δυσανεξία στο HSD University of Applied Sciences. 

Η στενή συνεργασία μου με καταξιωμένες επιστημονικές εταιρίες, όπως η Γερμανική Εταιρεία Διατροφής, η Γερμανική Εταιρεία Διατροφικής Ιατρικής, η EKFZ για τη Διατροφική Ιατρική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, η Γερμανική Εταιρεία Αλλεργίας και Άσθματος και η Γερμανική Εταιρεία Παχυσαρκίας, μου δίνει την ευκαιρία να ανταλλάσσω ιδέες με κορυφαίους ειδικούς και να αναπτύσσω καινοτόμες προσεγγίσεις.

Επιπλέον, είμαι περήφανη γιατί είμαι μέλος του QUETHEB (German Society of Qualified Nutritional Therapists and Nutritionists e.V.), ενός οργανισμού που παρέχει εξειδικευμένες διατροφικές συμβουλές. Η συνεχής επιμόρφωση σε εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια είναι αυτονόητη για μένα, προκειμένου να είμαι πάντα ενημερωμένη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της διατροφικής επιστήμης.

Η Ομάδα μας

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη φροντίδα για την υγεία και την ευεξία σας, εξατομικευμένη για κάθε πελάτη, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παιδίατρος

Η παιδίατρός μας έχει εξειδικευμένες γνώσεις και βαθιά κατανόηση της παιδικής υγείας και ανάπτυξης. Είναι πρόθυμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την υγεία των παιδιών σας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, όπου η οικογένειά σας θα αισθάνεται ότι υποστηρίζεται σε κάθε επίπεδο.

Παιδίατρος
Γυναικολόγος

Γυναικολόγος

Η γυναικολόγος μας έχει εξειδικευμένες γνώσεις και βαθιά κατανόηση της γυναικείας υγείας. Είναι εδώ για να απαντήσει σε όλες τις γυναικολογικές ερωτήσεις σας, να αμβλύνει τις όποιες ανησυχίες σας και να σας παράσχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ενδοκρινολόγος

Ο ενδοκρινολογος μας φέρνει εξειδικευμένες γνώσεις και βαθιά κατανόηση του ενδοκρινικού συστήματος. Είναι εδώ για να σας βοηθήσει με όλες τις ερωτήσεις και ανησυχίες που σχετίζονται με τις ορμόνες και τις μεταβολικές διαταραχές.

Ενδοκρινολόγος
Γαστρεντερολόγος

Γαστρεντερολόγος

Η γαστρεντερολόγος μας είναι εδώ για να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με το πεπτικό σύστημα. Από τη διάγνωση και τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων, μέχρι συμβουλές για την υγεία του εντέρου και τη βελτιστοποίηση της πεπτικής σας υγείας, ο γαστρεντερολόγος μας είναι εδώ για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ψυχολόγοι

Οι ψυχολόγοι μας διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και βαθιά κατανόηση του ψυχολογικού στρες και των ψυχολογικών προκλήσεων. Είναι εδώ για να σας βοηθήσουν με όλες τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες που σχετίζονται με την ψυχική σας υγεία. Από τη διαχείριση του στρες και του άγχους μέχρι την προώθηση της ευεξίας και της προσωπικής ανάπτυξης, οι ψυχολόγοι μας είναι εδώ για να σας παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ψυχολόγοι
Προσωπικός Γυμναστης

Προσωπικός Γυμναστης

Η γυμνάστρια μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και τους στόχους σας. Είτε θέλετε να αποκτήσετε μυϊκή μάζα ή να χάσετε βάρος, είτε απλώς να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, η προπονήτρια μας θα είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει και να σας εμπνεύσει.

Σεφ

Ο σεφ μας έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη διατροφή και είναι εδώ για να σας βοηθήσει να απολαμβάνετε υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Μπορεί να σας μάθει να προετοιμάσετε εξατομικευμένα γευστικά πιάτα που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των διατροφικών σας στόχων. Είτε έχετε διατροφικούς περιορισμούς είτε απλώς θέλετε να ανακαλύψετε νέες γεύσεις, ο σεφ μας είναι εδώ για να σας εμπνεύσει.

Chef